Vänersborg
Moped AM - Utbildning

Utbildningen för körkort AM ska innehålla både teoretiska och praktiska moment: manöverbana och övningskörning i trafik.

För att du ska få övningsköra med moped klass 1 (AM), måste du ha uppnått en ålder av 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt under övningskörningen ska ske av en behörig utbildare.

När du har nått målen rapporterar vi dig till Transportstyrelsen att du genomgått utbildningen. En genomförd utbildning för behörighet AM är giltig i 5 år.
Du gör Teoriprov hos Trafikverket efter färdig utbildning hos oss.


Teoriundervisningen
Under en heldag har vi ”Moppekurs” i Vänersborg. Det är denna dag som din utbildning börjar på riktigt. Därefter studerar du självständigt hemifrån med dina teoriböcker och via elevcentralen. Känner du att du har svårt för något är det bara att höra av dig så hjälper vi dig.

Körundervisningen
Under körundervisningen ingår momenten Manöverbana, Trafik. Hur många tillfällen som behövs är individuellt.

Bokning av körlektion
För att kunna börja övningsköra måste du vara godkänd på datatesterna ´´plugga´´ och minst fem sluttest via elevcentralen.
Bokning av körlektion sker hos oss på trafikskolan eller via telefon. Det är också viktigt att ha lite framförhållning för att du ska får de tider som passar dig bäst.

Avbokning av körlektion
Avbokning av körlektion ska ske senast vardagen före, före kl. 13.00.
Avbokning gör du lättast genom att komma in till oss på trafikskolan eller via telefon. Du har också möjlighet att avboka via mail.