Vänersborg
Personbil - Utbildning

En viktig utgångspunkt för allt lärande är att alla är olika. Därför har vi valt att anpassa utbildningen helt efter dig och dina personliga förutsättningar. Vi arbetar med en personlig utbildningsplan, där vi tillsammans med dig planerar utbildningen.

Hur lång tid tar det att ta körkort?
Hur lång tid det tar att ta ett körkort är väldigt svårt att säga. Normalt tar det upp till ca 3 månader att få ett körkort.
Att ha tillgång till privat övningskörning och ta med sig sin handledare på körlektionerna hjälper till att hålla nere antalet körlektioner (gäller ej i Corona-tider).Det är också viktigt att man då har tillgång till studiehäftena (som vi säljer här på skolan) där man ser hur utbildningen är upplagd och försöker hålla sig till den utbildningen (det är den vi arbetar utifrån). 
En annan sak som hjälper dig att hålla nere antalet körlektioner är att köra regelbundet och plugga teori regelbundet. Skulle du göra ett uppehåll med både körningen och teorin eller bara med teorin skulle du troligitvis behöva köra några fler körlektioner.
Som sagt försök att både köra och plugga teori regelbundet. För ju fortare du bli klar med teorin och vi ser hur körningen går för dig, ju fortare kommer vi att kunna boka kunskapsprov och körprov till dig.

Bokning av körlektion
Bokning av körlektion sker hos oss på trafikskolan eller via telefon. Det är också viktigt att ha lite framförhållning för att du ska får de tider som passar dig bäst.
Våra körlektioner är 40 minuter långa.

Avbokning av körlektion
Avbokning av körlektion ska ske senast vardagen före, innan kl. 13.00. Vid senare avbokning eller om du uteblir från en körlektion debiteras hela lektionspriset.
Avbokning gör du lättast genom att komma in till oss på trafikskolan eller via telefon. Du har också möjlighet att avboka  via mail.

Teoriundervisning
Teoriundervisningen hålls varje tisdag kl. 19.00-20.00 i Vänersborg. Det är 7 olika teoritillfällen som är rullande. 

Har du läs- eller skrivsvårigheter kan du få hjälp av en trafiklärare här på skolan.
Vi kan tillsammans med dig boka in en teorilektion som passar dig, där du och trafikläraren har en teorilektion tillsammans för att gå igenom det du behöver ha hjälp med.
Detta sker mot en avgift.

OBS!
Tänk på att det är viktigt att ha en giltig legitimation. Du ska kunna legitimera dig vid fyra olika tillfällen: riskettan, risktvåan, kunskapsprovet och körprovet.